George Melies, sinema dünyasının sihrini kullanan ilk isim. George Melies, 1861'de Paris'te doğdu ve 1938'de hayatını kaybetti. George Melies'ın ailesi ayakkabı ticareti yapıyolar.

Melies, ailesinden çok daha farklı bir yola adım attı. Kariyerine sihirbaz olarak başlayan dahi, Theatre Robert-Houdini'de sahne aldı. George Melies, ışık oyunlarının ve kaybolma hilelerinin bambaşka bir alanda kullanılabileceğini fark etti: Sinema.

George Melis, 1896 yılında kendi film Stüdyosu "Star Film Company"i kurdu. Melies, yüzlerce kısa ve uzun metrajlı film çekti. Bunlar arasında Aya Yolculuk, Denizkızı, Canlı Oyun Kartları, Büyülü Yelpaze yapımlar yer aldı. Çektiği filmler öylesine ilgi gördü ki, dünyanın dört bir yanında gösterime girdi. Hatta George Melies, ürünlerinin taklit edilmesini engellemek üzere Star-Film'i 1903'de Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıdı.

Başka stüdyoların da boy göstermesi ile Star-Film 1923'te iflasını açıkladı. Daha sonra 1925 yılında eski aşklarından biriyle evlendi ve bir oyuncakçı dükkanı açarak hayatına devam etti.

Google, bu dahiyi Doodle yaparak büyük bir vefakarlık gösterdi. Böylece onu tanımayanlar bile, sinemanın öncülerinden birini tanımış oldu.

Doodle nedir?

Doodle; dünyanın en önemli tarihlerini, dönüm noktalarını, sanatçılarını, bilim insanlarını hatırlatan eğlenceli bir öge. Doodle, Google'ın popülerliğinde ciddi bir öneme sahip.