Germanwings şirketi tarafından yapılan açıklamada, Lubitz'in kaza günü için doktor raporunun kendilerine sunulmadığı belirtildi.

Yardımcı pilotun doktor raporunu iş verene vermediği sürece bu rapordan Germanwings'in bilgisi olmayacağı ifade edilen açıklamada, buradaki uygulamanın da diğer meslek gruplarından farksız olduğu kaydedildi.

Öte yandan Federal Havacılık Dairesi'nden (LBA) yapılan açıklamaya göre, LBA, Lufthansa şirketinin tıp merkezinden yardımcı pilotun dosyalarını istedi.

Açıklamada LBA'nın bu dosyaları inceleyeceği, ardından Fransız savcılığına ileteceği kaydedildi.

Pilotluk lisansına sahip bir kişinin yılda bir kez doktora gitmesi ve uçuş için uygunluk belgesi alması gerektiği belirtilen açıklamada bu belgenin daha sonra LBA'ya gösterilmesi gerektiği ifade edildi.

Yardımcı pilot Lubitz'in Düsseldorf Üniversite Kliniği'nde tedavi gördüğü belirtilirken, ancak klinik tarafından Lubitz'in depresyondan dolayı bu klinikte tedavi gördüğü doğrulanmadı.

Düsseldorf Savcılığı tarafından Lubitz'in evinde yapılan aramada, kazanın meydana geldiği günü de kapsayan yırtılmış doktor raporlarının bulunduğu ifade edilmiş, yardımcı pilotun böylelikle işverenden ve çevresinden hastalığını gizlemeye çalıştığına işaret edilmişti.

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüş, uçaktaki altı uçuş görevlisi ile 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra Lubitz'in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" açıklamıştı.