Avrupa'ya gideceği tahmin edilen 300 göçmeni taşıyan geminin Akdeniz açıklarında alabora olması sonucu en az 40 kişi boğularak yaşamını yitirdi.

Libya'dan Avrupa'ya gitmek üzere yola çıktığı tahmin edilen göçmen gemisi Akdeniz açıklarında alabora oldu. İtalya'nın güneyinde bulunan Lampedusa adası yakınlarında alabora olan gemiye İtalyan Sahil Güvenlik Ekipleri müdahale etti. 300 göçmeni taşıyan geminin alabora olması sonucu en az 40 kişinin boğularak hayatını kaybettiği bildirildi. Geminin aşırı yük sebebiyle batmak üzereyken sahil güvenlik helikopteri tarafından fark edildiği öğrenildi. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği gemide ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Avrupa Birliği, Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk defa böylesine bir göçmen kriziyle karşı karşıya kaldığını açıkladı.

Uluslar arası Göç Örgütü (IOM), yılın başından bu yana İtalya'ya kaçak yollarla ulaşan göçmen sayısının 101 bin 700 olduğunu ve en az 2 bin 40 göçmenin yolculuk esnasında hayatını kaybettiğini kaydetti.