Kent merkezindeki Atina Üniversitesi önünde toplanan, "Irkçılık ve Faşizm Karşıtı Hareket Örgütü" üyesi göstericiler ile kendilerini "iktidar karşıtı anarşist" olarak adlandıran gruplar, ırkçılık ve faşizm karşıtı sloganlar eşliğinde VasilisisSofias Caddesi'ndeki Avrupa Birliği'nin merkez bürolarına kadar yürüdü.

AB bürolarının bulunduğu binanın önünde gösteri yapan ve Avrupa Birliği Sınırları Koruma Teşkilatı'nın (Frontex) fesh edilmesini ve Yunanistan'daki göçmen kamplarının kapatılmasını isteyen eylemciler, AB bayrağını yaktı ve binaya kırmızı boya fırlattı.

Öte yandan yandan, Yunanistan Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME) üyesi bir grup da AB büroları önünde göçmenlere destek gösterisi düzenledi. Akşam saatlerinde Klafthmonos meydanında toplanan eylemciler sloganlar eşliğinde eylem yaptı. Göçmenlere iltica hakkı verilmesini isteyen eylemciler, burada da AB bayrağını ateşe verdi.

Polisin müdahale etmediği gösteriler sırasında bazı eylemciler, binanın birinci katına tırmanarak buradaki AB bayrağını indirerek yerine "Savaş yanlısı Avrupa'ya hayır", "Göçmenlerin hakları verilsin" yazılı pano astı. Göstericiler daha sonra dağıldı.