Libya'nın Zliten kenti açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 9 kişinin öldüğü, 36 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Libya Sahil Güvenlik güçlerine bağlı kurtarma ekibinden bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent Trablus'un 150 kilometre doğusundaki Zliten kenti açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin battığını belirterek, "27 kişiyi sağ olarak kurtardık, 9 kişinin ise cesedine ulaştık" dedi.

Söz konusu yetkili, sağ kurtarılanlardan aldıkları bilgiye göre teknede 72 kaçak göçmen olduğunu belirlediklerini ifade ederek, kayıp olan 36 kişiye ise hala ulaşamadıklarını söyledi.

Batan teknenin Zliten kentinden iki gün önce yola çıktığını aktaran yetkili, teknedekilerin uyruğu hakkında bilgi vermedi.

Bir süredir sınır güvenliği konusunda çeşitli problemlere sahne olan Libya, yoksulluk ve iç savaşlar nedeniyle daha iyi bir hayat umuduyla yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmek isteyen Afrikalı göçmenler için geçiş güzergahı olarak kullanılıyor.