Google, konuyla ilgili açıklamada yaptı ve "Bu durumun yol açtığı karışıklık ve yanlış anlaşılmalardan dolayı özür dileriz" ifadesini kullandı.

Arama sonuçlarının şirketi de çok zor durumda bıraktığı ve kurumsal görüşlerini yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Görselleri internette tanımlamak için kullanılan ifadeler, kimi zaman şaşırtıcı sonuçlara yol açabiliyor. Bunun gibi beklenmedik sonuçları engelleyebilmek için algoritmalarımızı sürekli geliştirmeye çalışıyoruz" denildi.

Google, durumun bir İngiliz gazetesinin Hindistan Başbakanı Modi'nin fotoğrafını hatalı içerikle paylaşmasından kaynaklandığını belirtti.

Google arama motorunda "ilk 10 suçlu" yazıp arama yapıldığında Modi'nin fotoğrafları katiller, diktatörler ve teröristlerin fotoğrafları arasında görülüyordu. Olay, Hindistan'da büyük tepkiye yol açtı, siyasetçiler ve gazeteciler, sosyal medya platformlarında duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Google'daki "ilk 10 suçlu" aramasında eski ABD Başkanı George Bush ve Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin de fotoğrafları çıkıyor.