Maskeli ve eli bıçaklı İsrailli bir yerleşimci, Batı Şeria'daki Awarta köyünde Filistinlilere ait bir tarlada zeytin hasadına katılarak yardım eden İsrailli din adamı ve aktivist Arik Ascherman'a saldırdı.

Batı Şeria'da Filistinlilerin yaşadığı Awarta köyünde, İnsan Hakları İçin Hahamlar Organizasyonunun Başkanı Arik Ascherman, İsrail ve diğer uluslardan aktivistlerin katıldığı zeytin hasadında saldırıya uğradı. Edinilen bilgiye göre Ascherman ve diğer aktivistler Awarta'da yaşayan İsrailli bir yerleşimcinin zeytinleri çaldığını ve yamaçtaki bitkileri yaktığını fark etti. Ascherman yangını söndürmeye gittiği sırada ise maske takmış olan İsrailli bıçağını Ascherman'a sallamaya başladı.

İsrailli maskeli yerleşimcinin kendisine sözle karşılık veren Ascherman'a yumrukla saldırdığı ve cebindeki bıçağı çıkardığı görüntüler amatör kameraya yansıdı. Taş attığı, tekme salladığı Ascherman'ın uzaklaşmaması üzerine İsrailli saldırgan elindeki bıçağı Ascherman'ın boynuna dayadı. Ascherman'ı hırpalayan maskeli kişi daha sonrasında tepenin yukarısına çıkarak uzaklaştı. Maskeli kişinin bıçak darbelerinin ise Ascherman'a denk gelmediği öğrenildi.

İnsan Hakları İçin Hahamlar Organizasyonunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise saldırının ortada bir neden yokken gerçekleştiği ifadelerine yer verildi.