Yemen'deki ayrılıkçı El-Hirak el-Cenubi, (Güney Ulusal Hareketi) destekçilerine Husilerle mücadeleye hazırlıklı olmaları çağrısında bulundu.

Güney Hareketi'ne bağlı gruplardan biri olan Güney Ulusal Heyeti tarafından yapılan açıklamada, "Devrimci özgürlükçü oluşumlarımız güneydeki vatanı savunmada ilk saflarda yer alacaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliği'nin yanı sıra ve tüm dünyaya, yeni saldırı karşısında düşmana karşı koymak için Yemen halkının yanında durma ve işgalin sona ermesi, bağımsızlığın elde edilmesi ve yeni bir güney devletinin kurulması gibi güneydeki halkların meşru haklarını elde etmeleri konusunda yükümlülüklerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.

Husi Ensarullah Hareketi'ne bağlı Yüksek Devrim Komitesi, cumartesi günü, ülkede "genel seferberlik" ilan edildiğini duyurmuş, askeri ve güvenlik birimlerine Sana, Lahec ve Aden'deki "terör örgütleriyle" mücadele çağrısı yapmıştı.

Husilere ait el-Mesire kanalına konuşan Ensarullah Hareketi'nin lideri Abdulmelik el-Husi de "Yüksek Devrim Komitesi'nin genel seferberlik kararının, güney illerini ve halklarını değil, suç odaklarını kapsadığını" ifade etmişti.