Yemen'in başkenti Sana ile Taiz ilinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 3'ü HDG'den olmak üzere çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG'ye bağlı Sana Yüksek Konseyi Üyesi Abdulkerim Seil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG'nin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava desteğiyle Sana'nın doğusunda bulunan Naham ilçesinin Vadi Mahli çevresinde Husilere düzenlediği operasyonda çıkan çatışmalarda HDG'den 1 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını, Husilerden de çok sayıda militanın öldüğünü söyledi.

Seil, ağır ve orta ölçekli silahların kullanıldığı çatışmalarda 2'si Katyuşa füze rampaları yüklü 4 araç, koalisyon güçlerinin hava saldırılarında da 4 aracın imha edildiğini, HDG'nin bölgenin yüksek kesimlerinin kontrolünü sağladığını belirtti.

Bu arada, Taiz ilinin batısı ile güneyindeki kırsal kesimlerde HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda da 2'si HDG'den, 15'i Husilerden 17 kişinin öldüğü bildirildi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.