Afganistan'da Taliban'a bağlı olarak faaliyet gösteren Hakkani örgütünün lideri Celalluddin Hakkani'nin öldüğü iddia edildi.

Afganistan'da Hakkani örgütüne yakın kaynaklar, ülkede Taliban'a bağlı olarak faaliyet gösteren Hakkani örgütünün lideri Celalluddin Hakkani'nin bir yıl önce öldüğünü bildirdi. Kaynaklar, Hakkani'nin uzun bir süredir hasta olduğunu ve hayatını kaybettiğini bildirerek, ülkede gömüldüğünü öne sürdü. Hakkani'nin ölümüne dair haberler Pakistan medyasında da yer bulurken, Afganistanlı yetkililer Hakkani'nin 6 yıl önce öldüğünü iddia etti. Aileye yakın bir kaynak ise, Hakkani'nin öldüğüne dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, örgüt liderinin halen hayatta olduğunu ifade etti.

Taliban ise sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda Hakkani'nin öldüğü iddialarını yalanlayarak, "Bazı medya kuruluşları, Hakkani'nin öldüğüne çeşitli haberler yayınladı. Bu iddiaların gerçeklik payı yok. Hakkani hastaydı ancak sağlığına kavuştu. Herhangi bir sağlık problemi yok" açıklamasını yaptı.