Birleşmiş Milletler'de Suriye’de ateşkesin sürmesi ve çatışmaların sonlanması için başlatılan görüşmelerin çıkmaza girdiği saatlerde, Suriye’de Esed rejimi yeni bir askeri operasyon başlattığını duyudu.

Halep kentinin doğu tarafında 22 Eylül gecesi Rus uçaklarının ağır bombardımanı ile başlayan harekat bugün de devam ediyor. Rejim güçleri her ne kadar askeri hedefleri vurduklarını savunsa da yerel kaynaklar, sivillerin hedef alındığı yolunda görüntü ve haberler geçiyor.

Sivil savunma görevlileri vuruldu

Görgü tanılarına göre, Halep’in doğu bölgesinde gece yarısından önce başlayan bombardıman yerel saatle sabah saat 06:00’da yeniden başladı. Al Jazeera’ye bilgi veren Sivil Savunma yetkilisi, bölgedeki iki istasyonlarının doğrudan vurulduğunu ve kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, şu ana kadar bombardımanda 27 sivilin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu bildiriyor. Rus uçaklarının bombarımanı sırasında, bölgenin ihtiyacını karşılayan bir su istasyonu da kullanılamaz hale geldi. 

Suriye Sivil Savunma yetkililerine göre gece yarısından bu yana, çoğunluğu Rus uçaklarının katılımıyla 100'ü aşkın hava saldırısı gerçekleşti. 

Kaynak: Al Jazeera, Ajanslar