Şam Cephesi'nin kuzeydeki saha komutanlarından Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif birliklerin, kentin kuzeyindeki Hırdetyen köyünde rejim güçlerine ağır silahlarla saldırdığını söyledi.

Çatışmada, arasında subayların da bulunduğu 14 askerin öldürüldüğünü belirten Ebu Ubeyde, "Rityan beldesi Şam yönetimine bağlı güçlerden temizlendikten sonra Hırdeteyn köyüne yöneldik. Köyde şiddetli çatışmalar çıktı, rejim güçlerine tank ve doçkalarla saldırdık" dedi.

Köydeki zeytin bahçelerinde, rejim güçleri karşısında ilerleme sağlandığını söyleyen Ebu Ubeyde, "Rityan beldesinin çevresi ile Hırdeteyn köyünde taraflar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Esed güçleri arkasında kayıp vererek söz konusu yerlerden çekiliyor. Hırdeteyn'de rejim güçlerinin olduğu yerlere cehennem toplarıyla saldırıyoruz" diye konuştu.

Çatışmalarda çok sayıda evin hasar gördüğünü aktaran Ebu Ubeyde, orduya ait savaş uçaklarının, muhaliflerin olduğu bölgeleri bombaladığını kaydetti.

"45 REJİM ESİRİ GÜVENLİ BÖLGEYE GÖTÜRÜLEREK SORGULANIYORLAR"

Öte yandan Cephe'nin basın sorumlusu Yasir Ahmed, Rityan'da esir alınan, arasında İran ve Hizbullah militanlarının da bulunduğu 45 rejim askerinin güvenli bölgelere götürülerek sorgulandığını bildirdi.

Ahmed, "Esirler arasında İran kimlik kartlarını taşıyanlar da var ama çoğu rejim askerlerinden oluşuyor. Rityan beldesi ve Hırdeteyn köyündeki çatışmalar nedeniyle halkın kimlik kartını alan Esed güçleri bölgede izlerini kaybettirdi" ifadesini kullandı.

Esir alınan askerlerin, subaylar tarafından kandırıldığını ileri süren Ahmed, "Esirler, subayları tarafından kandırıldıklarını bize anlattı, muhalifler Rityan ve Hırdeteyn'e girdikten sonra subaylarının, cephe hattından kaçtığını söylediler" dedi.

Esirlerin, güvenli yerlerde tutulduğunu belirten Ahmed, "Şam yönetimine bağlı birlikler, büyük zayiat vererek bölgeden çekiliyor. Bazı rejim askerleri de sivil kıyafetleri giyerek cepheden kaçıyor" diye konuştu.