İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, ABD ile nükleer anlaşma dışındaki konularla ilgili müzakerede bulunmayacaklarını söyledi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, resmi internet sitesi üzerinden nükleer anlaşmaya dair önemli açıklamalarda bulundu. Hamaney, İran'ın dünya güçleri ile yapılan nükleer anlaşmanın ardından ABD ile farklı konularda müzakerede bulunmayacağını kaydetti. Hamaney, konuyla ilgili olarak, "ABD ile nükleer konusunda belli nedenlerle müzakerelerde bulunduk. Amerikalılar görüşmelerde olumlu tavır sergiledi ancak diğer konularda ABD ile müzakere edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

Hamaney kendisini ziyarete gelen bir grupla gerçekleştirdiği görüşmede de, "Amerikalılar, İran'a yönelik düşmanlığını saklamıyor. Kongre'deki Amerikalılar plan yapıyor ve tasarıları bize rağmen onaylıyorlar. Görüşmeler, İran'ı etkilemek ve amaçlarını kabul ettirmek için araçtı" ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, dün yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşın çözülmesi için İran'ın ABD ile görüşmeye hazır olduğunu söylemişti.