Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Esed yönetiminin Hamas'a yönelik suçlamalarına cevap verdi. Hamas'tan yapılan açıklamada hareketin Suriye'de bazı silahlı muhalif grupları silahlandırdığı iddiaları yalanlandı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Esed rejimine bağlı es-Suriyye resmi kanalında, hareketin Suriye'deki bazı silahlı muhalifleri eğittiği ve destek verdiği yönünde yer alan haberinin gerçeğiyle bağdaşmadığı" belirtildi.

Söz konusu iddiaları dile getiren ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'ın koruması olduğunu savunan Memun el-Caludi'nin açıklamalarının tehdit ile gördüğü işkence sebebiyle gerçek dışı olduğu, ifade edilen açıklamada, haberde adı geçen Eknaf Beyt el-Makdis grubuyla örgütsel bir bağlarının olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Hamas'ın ilkesel olarak hiçbir Arap ülkesinin iç işlerine karışmadığı" vurgulandı.

Uydudan yayın yapan es-Suriyye resmi televizyon kanalında 2 Ekim'de konuşan ve Halid Meşal'ın yakın koruması olduğunu iddia eden Memun el-Caludi, Hamas'ın Suriye'deki bazı silahlı muhalif gruplara eğitim verdiği ve yardım sağladığını ileri sürülmüştü.

Geçtiğimiz Nisan ayında Suriye'nin başkenti Şam'da Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Mülteci Kampı'nda terör örgütü DAEŞ ile Eknaf Beyt el-Makdis grubu arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Kamuoyunda Hamas'ın fikirsel çizgisiyle yakınlığı ile bilinen ve Yermuk'teki Filistinlilerin oluşturduğu Eknaf Beyt el-Makdis grubu da Hamas ile organik bir bağlantısının olmadığını açıklamıştı.