Hammond, İngiliz yayın kurumu BBC'ye yaptığı açıklamada, İngiltere'nin halihazırda DAEŞ ile mücadele içerisinde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Tercih etmedik ama bu savaşın içindeyiz. Yanıt bulması gereken soru, biz onların merkezinde onlara karşı mücadele mi vereceğiz, yoksa Paris'te yaptıkları gibi savaşı Londra'ya getirmelerini mi bekleyeceğiz? Hava operasyonuna dahil olmak, İngiltere ve İngiliz halkını güvende tutmak için doğru karardır.”

Suriye'deki DAEŞ hedeflerine saldırının İngiltere'nin güvenliğine tehdit oluşturmayacağını kaydeden Hammond, Tunus'ta 30 İngiliz vatandaşının hayatını kaybettiğini anımsatarak DAEŞ'in halihazırda İngiltere için tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Hava saldırılarıyla DAEŞ'in gücünün zayıflatılabileceğini söyleyen Hammond, “İngiltere'yi güvende tutmak istiyoruz. Ama uzun vadede DAEŞ'in yok edilmesini istiyoruz” dedi.

TEZKERENİN GEÇMESİ BEKLENİYOR

İngiliz Parlamentosunda bugün, DAEŞ'e yönelik uluslararası koalisyonun Suriye'de yürüttüğü hava operasyonlarına Birleşik Krallıkın katılmasına izin veren tezkerenin oylanması bekleniyor.

Tezkere oylanmadan önce 650 sandalyeli parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda konunun yaklaşık 11 saat sürecek oturumda tartışılması öngörülüyor. İktidardaki Muhafazakar Parti'nin çoğunluğunun desteğiyle tezkerenin parlamentodan geçmesi bekleniyor.

Oylama öncesinde özellikle Muhafazakar Parti ile muhalefetteki İşçi Partisi arasında tartışmalar yaşanıyor. İngiltere Başbakanı David Cameron, operasyona katılıma karşı çıkan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i “terörist sempatizanı” olarak nitelendirdi.

Tezkerenin onaylanmasının ardından, İngiltere'nin Kıbrıs Rum tarafındaki hava üssünü Suriye operasyonu için kullanması bekleniyor. İngiltere, geçen yıldan bu yana uluslararası koalisyonun DAEŞ'e karşı düzenlediği hava operasyonlarının sadece Irak ayağına destek veriyor.