İngiltere Dışişleri Bakanlığından Hammond'ın ziyaretine ilişkin yapılan açıklamada, Hammond'ın Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geleceği ifade edildi. Bu görüşmelerde, terörle mücadele ve 4 Şubat'ta Londra'da düzenlenecek Suriye Konferansı'nın ele alınacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hammond ayrıca Büyükelçiler Konferansı'nda konuşacak ve İstanbul'da 12 Ocak'ta düzenlenen saldırının ardından devam eden terör tehdidini görüşecek. Cuma günü ise Hammond, Türkiye-Suriye sınırındaki sığınmacı kampını ziyaret edecek."

İngiliz Bakan'ın daha sonra "Beyaz Baretliler" olarak bilinen Suriye Sivil Savunma Eğitim Merkezini ziyaret edeceği kaydedildi. Açıklamada, Hammond'ın şu sözlerine yer verildi:

"NATO müttefiki ve önemli bir dostumuz olan Türkiye, bu hafta İstanbul'da trajik olarak gördüğümüz gibi İslamcı aşırılıkla mücadelede önemli bir ortaktır. Cömert bir şekilde 2,5 milyon Suriyeli sığınmacıya evsahipliği yapan Türkiye'yi alkışlıyorum. İngiltere, DAEŞ'le mücadelede ve abluka altındaki yerlerin de aralarında bulunduğu Suriye'deki bölgelere insani yardımda bulunmak için Türkiye ile işbirliğini artıracaktır. DAEŞ'in finansmanı ve yabancı savaşçıların geçişleriyle mücadele konusunda daha yakından çalışmayı ve Suriye'de yerlerinden edilmiş insanlara desteği de ele alacağız."

Hammond'ın bugün Türkiye'den önce Yunanistan'ın başkenti Atina'da da temaslarda bulunacağı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Philip Hammond'ın Yunan mevkidaşı Nikos Kotzias ile bir araya geleceği ve görüşmede Avrupa Birliği (AB) ile Kıbrıs sorunu gibi konuların ele alınacağı belirtildi. Ziyareti öncesi açıklama yapan Hammond, "İngiltere ve Yunanistan'ın AB'de reform yapılması, Kıbrıs, Yunanistan'a göç gibi ortak ilgi alanları var. Birleşik Krallık, Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varılmasının ve Birleşmiş Milletler öncülüğünde devam eden görüşmelerin güçlü destekçisi. Atina ve Ankara'ya yapacağım ziyaretler, diğer garantörlerle yeniden birleşmiş bir ada hedefine ulaşmak için daha fazla atılabilecek adımları görüşmek için bir fırsat olacaktır" diye konuştu.