ABD'de 6 Haziran'da yüksek güvenlikli hapishaneden kaçan ve insan avı başlatılarak haftalardır aranan David Sweat, dün Kanada sınırında yakalandı.

ABD'de Richard Matt (48) ve David Sweat (34) ülkenin New York kentinin kuzeyinde bulunan Clinton Hapishanesi'nin maksimum güvenlikli bölümünden 6 Haziran'da kaçmıştı. Geniş güvenlik önlemleri alınan hapishaneden kaçmayı başaran ilk mahkumlar olan Matt ve Sweat'in ülkenin Vermont eyaletine gitmiş olabilecekleri gerekçesiyle eyalette insan avı başlatılmıştı. Mahkumlardan biri olan Matt Cuma günü, New York eyaleti sınırları içinde Kanada sınırında polis tarafından vurularak öldürülmüştü. ABD'li yetkililer, diğer mahkum olan David Sweat'ın ise devam eden arama çalışmaları kapsamında dün Kanada sınırının yaklaşık 3 kilometre güneyinde New York'un Constable kasabasında yakaladı. Polis tarafından 2 kez vurularak etkisiz hale getirilen Sweat yaralaı halde yakalandı.

New York Eyalet Valisi Andrew Cuomo, Sweat'in yakalanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yaptı. Cuomo, kaçak mahkumun bir polis memurunun devriye gezdiği sırada edildiğini ve kaçmaya çalıştığı sırada polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini belirtti. Polis tarafından iki kez vurulan Sweat'in kaldırıldığı hastanede tedavisinin devam ettiğini belirten Andrew Cuomo, "Kabus sonunda bitti" dedi.

Clinton Hapishanesi'nin maksimum güvenlikli bölümünde tutulan Richard Matt ve David Sweat, 6 Haziran'da ele geçirdikleri matkap ve inşaat malzemeleri ile duvarları delerek hapishanenin kanalizasyon tünellerine girmişti. Tünelleri aşan iki mahkum daha sonra rögar kapağından yola çıkarak hapishaneden kaçmayı başarmıştı. Matt, 1997 yılında bir adamı kaçırıp işkence ile öldürdüğü gerekçesiyle 25 yıl, David Sweat ise 2002 yılında bir şerif yardımcısını öldürdüğü için müebbet hapis cezası bulunuyordu.