Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, Yemen'in Saada kentinde bir okula düzenlenen hava saldırısında 10 çocuğun öldüğünü, 28 çocuğun yaralandığını duyurdu.

Örgüt'ün Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Saada kentine bağlı Haydan ilçesinde bulunan bir okula düzenlenen hava saldırısında yaşları 8 ila 15 arasında değişen 10 çocuğun öldüğü, 28 çocuğun yaralandığı ifade edildi. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, saldırıyı düzenleyenlere ilişkin ise bilgi vermedi.

Kuveyt'te Yemenli taraflar arasında yürütülen müzakerelerin geçen hafta askıya alınmasından sonra özellikle Suudi Arabistan-Yemen sınırındaki askeri mevzilerde patlamalar yaşanıyor.

CEVF VE BEYDA VİLAYETLERİNDE ÇIKAN ÇATIŞMALARDA 15 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan Yemen'in Cevf ve Beyda vilayetlerinde çıkan çatışmalarda Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerden 15 kişinin öldüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Cevf'teki sözcüsü Abdullah Eşref, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cevf vilayetine bağlı Hab ve eş-Şaf ilçesinin ulusal ordu ve HDG ile Husiler ve Salih yanlıları arasındaki şiddetli çatışmalara sahne olduğunu belirtti.

Çatışmalarda Husiler ve Salih yanlılarından 7 kişinin öldüğünü aktaran Eşref, ulusal ordu ve HDG'nin söz konusu ilçeyi ele geçirmeye yönelik saldırıları püskürtmeyi başardığını ifade etti.

Öte yandan HDG Beyda Basın Müdürü Mustafa el-Beydani de, Beyda'nın batısındaki Ez-Zahir ilçesinde çıkan çatışmalarda Husiler ve Salih yanlılarından 8 kişinin öldüğünü açıkladı.

Husiler ve Salih yanlısı güçlerin HDG'nin Ez-Zahir ilçesindeki mevzilerini ele geçirmek için başlattığı saldırıların püskürtüldüğünü kaydeden Beydani, çatışmaların hala yer yer devam ettiğini söyledi.

Suudi Arabistan sınırında yer alan Cevf vilayetinin yüzde 85'i hükümete bağlı birlikler ve HDG'nin kontrolünde bulunuyor. Cevf'teki hükümet yetkililerinin açıklamalarına göre bir yılı aşkın süredir vilayetin bazı bölgelerindeki çatışmalar hala devam ediyor. Suudi Arabistan sınırında yer alması nedeniyle ayrı bir önemi olan Cevf, petrol yataklarına sahip Ma'reb ile Husilerin kalesi durumundaki Sada kentlerine de kara sınırı bulunması nedeniyle ayrıca önem taşıyor.

Beyda vilayetinin kontrolü ise Şubat 2015'ten bu yana Husiler ve Salih yanlısı güçlerin elinde bulunuyor.