Yeni Zelanda'da 6 turisti taşıyan helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Bölgede bulunan buzulun içine sıkıştığı ifade edilen helikopterde bulunan 1 pilot ve 6 yolcu hayatını kaybetti.

Yeni Zelanda polisi, ülkenin güneyindeki Güney Adası'nda bir helikopterin düştüğünü ve helikopterde bulunan 1 pilot 6 yolcunun hayatını kaybettiği bildirdi. Turistik gezi amacıyla helikopter kiralayarak bölgeye gittikleri belirtilen yolculardan 4'ünün İngiltere, 2'sinin ise Avusturalya vatandaşı olduğu aktarıldı. Helikopterin Fox Buzulundaki yarığın içine sıkıştığı kayddilirken, bölgeye 4 kurtarma helikopterinin gönderildiği ifade edildi. Kötü hava koşulları nedeniyle ara verilen kurtarma çalışmalarına yarın devam edileceği kaydedildi.

Müfettiş John Canning, polisin Fox Buzulu zirvesinde bir helikopterin kayıp olduğu ihbarını aldığını bildirerek, olay yerine gittiklerini ve helikopterin enkazını bulduklarını söyledi. Canning, "Helikopterde 1 pilot ve 6 yolcu vardı. Hava şartları el verirse yarın olay yerine tekrar gideceğiz ve pilot ile yolcuların cansız bedenlerini çıkaracağız" dedi.

Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.