Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinde Afgan güvenlik güçleri ve Taliban militanları arasında 6 gündür devam eden çatışmalarda en az 230 Talibanı militan ile 27 Afgan güvenlik personeli hayatını kaybetti.

Helmand'daki Afgan Ordusu Sözcüsü Mohammad Rasul Zazai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin merkezi Leşkergah'ın Babaci bölgesi başta olmak üzere, Gereşk ve Nad Ali ilçelerinde devam eden çatışmalarda şu ana kadar 230 militanın öldürüldüğünü söyledi. Sözcü, çatışmalar sırasında kendilerinden de 11 asker ve 16 polisin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Çatışmalar sırasında 14 Afgan askerinin yaralandığını ifade eden Zazai, "Çatışmalarda bazı siviller de hayatını kaybetti ama daha kesin sayı elimizde yok" dedi.

Hemand Valiliği Sözcüsü Ömer Zvak ise 6 gündür devam eden çatışmalarda yüzlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını, kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen ailelerin acil yardıma ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Sözcü Zvak, yüzlerce Taliban militanının Helman kentini ele geçirmek için Afgan güçlerine saldırdığını belirterek, "Taliban militanlarının saldırısı Afgan güçlerince püskürtüldü" ifadesini kullandı. Taliban ise henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.