Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te binlerce kişi kadın cinayetlerine karşı “Biri bile eksilmeyecek!” sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Ulusal Kongre binası önünden başlayan yürüyüş, Casa Rosada’nın da bulunduğu Mayıs Meydanı’na kadar sürdü.

Göstericiler slogan atarak yürürken, kadın cinayetlerine karşı mesajlar içeren pankartlar ve mağdurların fotoğraflarını taşıdı.

HER 30 SAATTE BİR KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR

Sivil toplum kuruluşlarının yaptığı açıklamalarda, her 30 saatte bir kadının öldürüldüğü ülkede, geçen yıl 275 kadının öldürüldüğü belirtilirken, 317 kişinin annesiz kaldığı, 35 erkeğin de mağdurları kurtarmaya çalışırken hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yüksek Mahkeme Aile İçi Şiddet Ofisi’nden alınan bilgilere göre de saldırıların yüzde 49’u eski eşler tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca son 6 yılda ülkede  57 bin aile içi şiddet olayının rapor edildiği ve bunlardan yalnızca 22’sinin komşulardan geldiği vurgulandı.

DEVLET BAŞKANI MACRİ SÖZ VERMİŞTİ

Sivil Toplum Kuruluşları, hükümetten cinsel şiddete karşı tedbirlerin artırılması amacıyla ülke bütçesinden daha fazla pay ayrılmasını talep ediyor.

Aralık ayında yönetime gelen Devlet Başkanı Mauricio Macri’nin seçim kampanyasında kadına yönelik şiddet konusunda gerekli önlemlerin alınacağı sözünü verdiği belirtildi. Macri’nin ayrıca önleyici tedbirler için de bir ulusal eylem planı hazırlama sözü verdiği, polis merkezlerinin de bu konuda eğitimli personellerle donatılacağını açıkladığı ifade edildi.

Söz konusu protestonun kadına yönelik şiddet konusunda geçen sene yapılan organizasyon sonrasındaki ikinci büyük yürüyüş olduğu kaydedildi. Ülkede geçen yıl başlayan kitlesel yürüyüşlere rağmen hala hükümet tarafından sorunun çözümüne yönelik somut adımların atılmadığı belirtiliyor.