Ancak 3 yaşından sonra kendisini erkek gibi hissetmeye başlayan Savvy, elbise giymek istemedi ve erkek oyuncaklarıyla oynamaya başladı. Dailymail Avustralya'nın haberine göre küçük Savvy'nin annesi Katherine Martin, kız çocuğunun erkek gibi kız olduğunu düşündü.

Çünkü Savvy elbise giymeyi reddediyor, erkeksi oyuncakların cazibesine kapılıyordu. Ancak anne Katherine yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu anlayarak, kısa sürede Savvy'nin kendisini erkek gibi hissettiğini anlamaya başladı. Anne Katherine, "Savvy 3 yaşındayken partilere giderken ona elbiseler alırdım. Ama o kıyafetleri giydirmeye çalışmak tam bir kabustu" diyor.

Katherine Martin, şunları söyledi: "Kardeşi doğduğunda ise Savvy gerçekten tamamen değişmeye başladı. Sinirlenip bağırıyordu, 'Neden Preston erkek olarak doğdu? Neden Tanrı benden nefret ediyor? Bütün erkek oyuncaklarına ben sahip olmak istiyorum' diyordu."

Çevremde cinsiyetini ikinci kez değiştiren kimseyi tanımıyordum. Başta dediğim gibi Savvy'nin 'erkek gibi kız' olduğunu düşünüyordum ama zaman geçtikçe onunla ilgili yeni bir şeyler görüyordum. Psikologlar da doğruladı ki; Savvy'de Cinsiyet Kimlik Bozukluğu varmış. Bu nedenle de psikologlar cinsiyetini erkeğe çevirmesini önerdiler.
Anne Katherine, "Başlangıçta kızımı kaybettiğimi düşündüm. Ben cenaze işlemlerinin yapıldığı bir yerde çalışıyorum. İnsanların çocuklarını gerçekten kaybettiklerini görünce onalrı kendimle kıyasladım ve ne kadar bencil olduğumu anladım. Ben çocuğumu kaybetmemiştim sadece çocuğum cinsiyetini değiştiriyordu..." diyor.

Savvy'nin durumunu asla gizlememesi gerektiğini söyleyen ve bunu ona da anlatan anne Katherine, 2016'da bir transseksüel uzmanı ile bir araya geleceklerini, Savvy'nin hormon tedavisine başlayacağını ve ismini de resmen değiştireceğini söyledi.

Artık Savvy okula bir erkek olarak devam edecek ve erkek üniforması giyecek. Ona nasıl davranacakları konusunda bazı endişeleri yok değil ama Savvy'nin hem öğretmenleri hem de öğrenciler tarafından çok sevilen başarılı bir öğrenci olduğu söyleniyor.2f92cfca00000578-3370996-eleven_year_old_schoolgirl_savvy_klee_will_return_to_her_gold_co-m-25_1450822566014.jpg