ABD’de başkanlık için yarışan Demokrat aday Hillary Clinton, geçen yıla ilişkin vergi beyannamesini açıkladı. Clinton’ın bu hamleyi vergi beyannamelerini açıklamayan Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ı köşeye sıkıştırmak yaptığı öne sürüldü.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ailesinin 2015 yılına ait vergi beyannamesini kamuoyu ile paylaştı.

Demokrat adayın seçim kampanyasını yürüten birim tarafından yayınlanan beyannameye göre, Bill ve Hillary Clinton geçen yıl kazandıkları 10,6 milyon dolarlık gelirin 3,24 milyonunu vergilere ayırdı. Beyanname, çiftin 2015 gelirinin büyük kısmını, Bill Clinton’un yaptığı konuşmalardan elde ettiğini ortaya koydu.

Uzun yıllardır siyaset arenasında bulunan Clintonlar, diğer geçmiş yıllara ilişkin vergi beyannamelerini de daha önce açıklamıştı.

Öte yandan Cumhuriyetçi aday Donald Trump, mayıs ayında vergi beyannamelerini başkanlık seçiminden önce açıklamayacağını duyurmuştu.

Bu gelişme, Hillary Clinton’ın, emlak milyarderi Trump’a yönelik eleştirilerinde vergi beyannamesine odaklanmasına yol açmıştı. 
Clinton, hemen her seçim konuşmasında, Amerikalı seçmenlerin oy kullanmadan önce adayların gelir ve vergi bilgilerini öğrenme hakkı olduğunu savunarak, Trump’ı “devasa serveti için gereken vergiyi ödememek ya da iddia ettiği kadar zengin olmamakla” itham etmişti.

Clinton’ın bugünkü hamlesi de Trump’ı köşeye sıkıştırma stratejisinin bir parçası olarak değerlendirildi.

1976'DAN BERİ TÜM BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLADI

ABD'de başkan adaylarının seçimden önce vergi beyannamelerini açıklaması için yasal bir zorunluluk bulunmuyor.

Buna karşın, 1976'dan bu yana tüm başkan adaylarının seçimlerden önce vergi beyannamelerini açıklamış olması, Cumhuriyetçi aday Trump'ı zor duruma düşürüyor.

Trump'ın bu konuda seçimlerin yapılacağı 8 Kasım'dan önce pes edip etmeyeceğini ise belirsizliğini koruyor.