Hindistan Başbakanı Narendra Modi, temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra'da İngiltere Başbakanı David Cameron ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, temaslarda bulunmak üzere 3 günlük ziyareti kapsamında İngiltere'nin başkenti Londra'ya geldi. İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya gelen Modi, düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. İngiltere'de bulunduğu için memnun olduğunu ifade eden Modi, "İki ülke arasındaki ortaklığın artarak devam edeceğine inanıyorum. İngiltere, Hindistan'daki en büyük üçüncü yatırımcı" dedi.

Modi, Cameron'un, İngiltere'nin Hindistan'la ilişkisi konusunda büyük bir istek ve pozitif tavır gösterdiğini belirterek, "İngiltere'de bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu dostluk büyük bir öneme sahip. iki ülke ortak bir geçmişe sahip. Halkımız da aynı değerleri paylaşıyor. Ülkelerimiz, düzenli olarak ikili görüşme düzenlemeye karar verdi" dedi.

David Cameron ise, "Bu ziyaretin birbirine tarih, insan ve değerlerle bağlanmış iki ülke için ve çağımızdaki en büyük zorluklarla mücadele edebilmek amacıyla birlikte çalışmak bir fırsat. Başbakan Modi ve ben, bu fırsatları yakalamak istiyoruz" dedi. İngiltere ve Hindistan'ın önemli ekonomik partner olduğunu ifade eden Cameron, "İngiltere, iç yatırım konusunda Hindistan'ın bir numaralı ortağı haline gelmek istiyor. Hindistan'ın 3 kenti İngiltere-Hindistan işbirliği için küçük kentler olarak tanımlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Narendra Modi'nin İngiltere'deki temasları kapsamında Kraliçe ile görüşmesi ve arlamento meydanında bulunan Mahatma Ghandi'nin heykelini ziyaret etmesi bekleniyor.