Litvanyalı Liga Skromane (33), yaklaşık 5 yıldır İrlandalı sevgilisi Andrew Jordan (35) ile İrlanda'nın başkenti Dublin'de yaşıyordu. Travma sonrası depresyonla mücadele eden genç kadın, tedavi olmak için geçen şubat ayında, Hindistan'ın güneybatısındaki Kerala eyaletinin başkenti Thiruvananthapuram'a gitti.

Genç kadın, Thiruvananthapuram'a vardıktan 3 hafta sonra 14 Mart'ta Kovalam kasabasına geçti ve o günden beri kendisinden haber alınamadı. Genç kadının ailesi ve sevgilisi kayıp ihbarında bulundu.

 
Ancak, sevgilisinin organ mafyasının eline düştüğünden şüphelenen Andrew Jordan,  genç kadını bulma umuduyla Delhi'ye gitti. Irish Sunday Mirror gazetesine konuşan Andrew Jordan, "Onun organ mafyasının eline düştüğünü ve karaborsada organ ticaretine kurban gittiğine inanıyordum. Bu fikir beni uyutmuyordu. En sonunda bu düşüncelere daha fazla dayanamadım ve onu bulmak için Delhi'ye gittim" dedi. Jordan'ın çabaları sonuç vermedi ve ülkesine geri döndü.

 


Yapılan kayıp başvurusunun ardından söz konusu eyalette genç kadını arama çalışmaları başlatıldı. Polis ekipleri, arama çalışmaları sırasında geçen cuma günü, ayaklarından bağlanarak bir ağaca ters bir şekilde asılmış, başsız bir kadın bedeni buldu.

Polis, cesedin kime ait olduğunu belirlemek için çalışmalarını sürdürürken; genç kadının kız kardeşi Ilze Skromane, başsız bedenin kız kardeşine ait olduğunu teşhis etti.

Yapılan aramalarda, genç kadının kesilen başının yeri tespit edilemedi. 

Cesedin Liga Skromane'ye ait olduğunun kesin tespiti için adli çalışmalar yürütülüyor.