Yetkililer, Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir'de yolcu otobüsünün sel sularına kapılarak sürüklenmesi sonucu en az 35 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Novşera bölgesinde meydana gelen kazada altı kişi yaralı olarak kurtarılırken yaklaşık 30 kişi kayboldu. Düğünden dönenleri taşıyan otobüste yaklaşık 70 kişi olduğu sanılıyor. Kaybolan yolcuların bulunması için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

PAKİSTAN'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ 33 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Pakistan'ın kuzeydoğusunda ve Keşmir'in Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir bölgesinde de etkili olan şiddetli yağış, 33 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Yetkililer, Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da sağanak yağışın neden olduğu heyelanda evleri çöken aynı aileden altı kişinin öldüğünü söyledi. Meteoroloji Müdürlüğü, şiddetli yağışın pazar gününe kadar devam edeceği ve Pencap'taki nehirlerde taşkınlara yol açabileceği uyarısında bulundu.

MISIR'DA OPERASYONLARDA 16 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ, 104 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mısır emniyet güçlerinin, düzenlenen operasyonlarda 6 tüneli yıktığı,16 silahlı kişiyi öldürdüğü, 104'ünü gözaltına aldığı bildirildi. Ordu sözcüsü Muhammed Semir, resmi Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, ordunun 30 Ağustos-3 Eylül'de düzenlediği operasyonlarda 16 silahlı kişiyi öldürdüğünü belirtti. Semir, operasyonlarda 104 kişinin de gözaltına alındığını kaydetti.  Terör eylemlerinde kullanılan silah, cephane, patlayıcı madde ve motosikletin ele geçirildiğini aktaran Semir, Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Refah kentinde 6 tünelin emniyet güçlerince yıkıldığını ifade etti.

IRAK'TA DÜZENLENEN SALDIRIDA 10 KİŞİ ÖLDÜ, 30 KİŞİ YARALANDI

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı bildirildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın kuzeyindeki Kazimiyye mahallesinde, bombalı araç infilak etti. Halkın yoğun olduğu bir bölgede meydana gelen patlama sonucu ilk belirlemelere göre 10 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı. Irak makamlarından konuya ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Bu akşam Irak'ın Kerkük kentinin Almas semtinde alkollü içecek satan dükkanların önüne park edilen bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 16 kişi yaralanmıştı.

GAZZE’DE ÖLÜ SAYISI 2 BİN 150’YE YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan 23 yaşındaki Filistinli kadın Fatma Ebu Umre'nin hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaralanan Ebu Umre'nin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini belirtti. Kudra, Ebu Umre'nin vefatıyla İsrail'in 7 Temmuz'da başlayan ve ateşkesin yapıldığı 26 Ağustos'a kadar süren saldırılarında, ölenlerin sayısının 2 bin 150'ye yükseldiğini kaydetti. İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

YEMEN'DE ŞİDDET OLAYLARI: 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yemen'in kuzeyindeki El-Cevf ilinde güvenlik güçleri ile Husi Ensarullah Hareketi arasında çıkan çatışmada 4 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Kabile kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Cevf iline bağlı El-Gil ilçesinde kabile üyeleri destekli güvenlik güçleri ile Husi Ensarullah Hareketi militanları arasında çıkan çatışmada 4 kabile üyesi yaşamını yitirdi, 6'sı yaralandı. Husiler tarafında ise çatışan militanlardan yaklaşık 20 kişiden bir kısmının öldüğü bazılarının da yaralandığı belirtildi. Yemen'in kuzey bölgelerinde Husiler ile "Halk Savunma Komiteleri'ne" bağlı silahlı aşiret üyeleri ve Yemen ordusu arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.