Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Miro Kovac, "Hırvatistan, ülkelerin başarılarını ve kriterlerin yerine getirilmesini baz alarak Avrupa Birliği'nin (AB) genişlemesini destekleyecektir." dedi.

Başbakan Tihomir Oreskovic başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda "AB kurumlarında Hırvatistan'ın etkinliği" hakkında konuşan Kovac, AB üyesi olarak Hırvatistan'ın temel stratejilerini açıkladı.

Ekonomik büyüme, yatırımların artması ve yeni istihdam alanlarının açılmasının Hırvatistan için önemli başlıklar olmaya devam edeceğini vurgulayan Kovac, Birleşik Krallık'ın AB'den çıkma kararına (Brexit) rağmen Hırvatistan'ın dışarıdaki meydan okumalara karşı güçlenmesi için AB'nin tutarlılığını ve birliğini desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Kovac, Hırvatistan'ın da doğrudan etkilendiği sığınmacı krizine de değinerek, "Hırvatistan, sığınmacı krizinin kontrol altına alınmasını, bu konuda üçüncü ülkelerle işbirliğini ve AB ile Türkiye arasındaki Geri Kabul Anlaşması'nı desteklemektedir." ifadelerini kullandı.

Hırvatistan'ın güneydoğu Avrupa'daki ülkelere sığınmacı krizinde destek olmaya devam edeceğini aktaran Kovac, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki çatışmaların neden olduğu sığınmacı krizinin çözümünün gerekliliğini her fırsatta gündeme taşıyacağını bildirdi.

Kovac, ülkesinin AB'nin genişlemesini de desteklediğini vurgulayarak, "Hırvatistan, ülkelerin başarılarını ve kriterlerin yerine getirilmesini baz alarak AB'nin genişlemesini destekleyecektir." diye konuştu.