Hırvatistan Merkez Seçim Kurulundan (DIP) yapılan açıklamada, oyların yüzde 99,52'sinin sayıldığı ve resmi olmayan sonuçlara göre, "Vatansever" ittifakının ilk sırada yer aldığı bildirildi.

Sonuçlara göre, 151 üyeli mecliste "Vatansever" ittifakı 59, Sosyal Demokrat Parti (SDP) öncülüğündeki "Hırvatistan Büyüyor" ittifakı 56, "Most" ittifakı 19, İstra Demokrat Meclisi (IDS) 3, Slavonija ve Baranija Hırvat Demokratik Birliği (HDSSB) 2, "Milan Bandic 365" hareketi 2, "Başarılı Hırvatistan" hareketi 1 ve "Canlı Duvar" hareketi 1 sandalye sahibi olacak. Mecliste kalan 8 sandalye azınlıkların temsilcilerine ayrılıyor.

Açıklanan bu sonuçlara göre hiçbir partinin tek başına mecliste çoğunluğu sağlayamadığı Hırvatistan'ta yeni hükümeti koalisyon görüşmeleri belirleyecek.

HDZ Genel Başkanı Tomislav Karamarko, seçim zaferinin kesinleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Hırvatistan'da daha kaliteli bir yaşam için bizimle mücadeleye hazır olanları işbirliğine çağırıyorum" dedi.

Karamarko, mecliste 19 sandalye kazanan ve koalisyon görüşmelerindeki en önemli taraf olacak "Most" ittifakını da aldığı sonuçtan dolayı tebrik etti.