Bu yıl 99'uncusu yapılan maratona kayıt yaptıran 46 bin kişiden yaklaşık 43 binin katıldığı bildirildi. Düzenleme komitesinden yapılan açıklamada bu sene yürüyüşe katılanların en gencinin 12, en yaşlısının ise 92 yaşında olduğunu belirtildi.

Hollandalıların yanı sıra aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Belçika, Kanada, Almanya, Fransa, İngiltere, Gabon ve Fildişi Sahilleri'nin de bulunduğu 16 farklı ülkeden 5 bin kadar askerin katıldığı maratonda, katılımcılar cuma gününe kadar 30, 40 ve 50 kilometrelik mesafeleri yürüyecek.

Hollanda turizminde önemli bir yere sahip 1909 yılından bu yana her yıl Temmuz ayının üçüncü salı günü başlayan ve dört gün süren yürüyüşe şimdiye kadar toplam 1 milyon 490 bin kişi katıldı.

Alanında dünyanın en büyük etkinliği olarak kabul edilen maratonda 9 sene önce aşırı sıcaktan dolayı iki kişi hayatını kaybetmişti. Düzenleme komitesi bu olaydan sonra ilk yardım ve sağlık önlemlerini artırırken, Nijmegen Üniversitesi de başlattığı bir uygulamayla katılımcılara sensörlü bir hap içirerek vücut sıcaklıklarını ölçüyor. Bu sayede rahatsızlanan kişilere daha kolay müdahale edilebiliyor.

Birinci ve İkinci Dünya Savaşı döneminde yapılamayan maraton, 2006'da ise maratonun başladığı ilk günün sonunda aşırı sıcaklar nedeniyle iptal edilmişti.