Resmi olmayan sonuçlara göre, Oss ve Alkmaar şehirlerinde yerel partiler seçimi önde tamamlarken, Den Bosch'da ise muhalefetteki sol liberal Demokratlar 66 (D66) birinci oldu. Farklı partilerden aday olan Türk kökenli isimlerden dördü belediye meclislerine seçilmeyi başardı.

Katılımın düşük olduğu seçimlerde Oss kentinde yerel Toplum İçin (VDG) partisi sandıktan birinci çıkarak belediye meclisinde 11 sandalye kazandı. Sosyalist Parti (SP) 9, İşçi Partisi (PvdA) 2 ve Liberal Parti (VVD) ise 3 üyelik elde etti. Oss'da Sosyalist Parti'den Mahmut Erciyas ve Nurettin Altundal ile yerel VDG partisinden Ziya Aydoğan belediye meclisine girmeyi başardı.

Den Bosch'da ise seçimin galibi az farkla muhalefetteki D66 partisi oldu. Seçime katılımın yüzde 40 civarında gerçekleştiği kentte D66, Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) ve yerel Den Bosch Menfaati adlı partiler belediye meclisine beşer üye gönderme hakkı kazandı. PvdA 4, SP ve Yeşiller 3'er üyelik elde etti. Buna göre Den Bosch'da Yeşil Sol'dan Ufuk Kahya belediye meclisine doğrudan seçildi.

Alkmaar'da da seçimi Bağımsız Alkmaar Partisi (OPA) adlı yerel partinin önde tamamladığı bildirildi. Seçime katılımın yüzde 42,5 oranında olduğu kentte partilerin belediye meclisinde elde ettiği sandalye dağılımının henüz netleşmediği belirtildi.

Bu şehirler dışındaki üç yeni küçük belediyede de yerel partilerin sandıktan birinci çıktığı açıklandı.