Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma kararından sonra iktidar ve muhalefet liderlerini kabul etti.

Elysee Sarayı'nda gerçekleşen görüşmeye iktidardaki Sosyalist Parti (PS) Genel Başkanı Jean-Christophe Cambadelis, Cumhuriyetçiler Partisi'nin (LR) Genel Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) Lideri Marine Le Pen, Sol Parti (PG) Lideri Jean-Luc Melanchon katıldı.

Hollande, liderlerle ayrı ayrı görüşecek, İngiltere'nin AB'den çıkma kararına ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Le Pen ise görüşme sonrası Elysee Sarayı'nın bahçesinde basına kısa bir açıklama yaptı.

Gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret eden Le Pen, seçilmesi halinde kendisinin de benzer bir oylama düzenleyeceğini söyledi.

"Eğer Cumhurbaşkanı seçilirsem 6 ay içerisinde ben de referandum düzenleyeceğim" ifadelerini kullanan Le Pen, 23 Haziran'daki referandum sonucundan hemen sonra AB'den ayrılma sırasının Fransa'ya geldiğini söylemişti.

Hollande, 23 Haziran'dan bu yana yoğun bir Brexit diplomasi sürdürüyor. Bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile de görüşen Hollande, pazartesi de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmek üzere Berline gidecek. Berlin'deki toplantıya AB Komisyonu Başkanı Donald Tusk, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de katılacak.

Birleşik Krallık’ta 23 Haziran'da yapılan referandumda halkın yüzde 52'si AB'den çıkılması, yüzde 48'i ise AB'de kalınması yönünde tercihte bulunmuştu.