Resmi gündeminde yer almayan kısa ziyarette Hollande, cami yetkilileri ve cemaatle kısa bir sürü sohbet ederek "kardeşlik çayı" içti.

Charlie Hebdo dergisine yönelik terör saldırısının birinci yılında Fransa İslam Konseyi'nin (CFCM) girişimiyle ülkedeki yaklaşık 2 bin 500 cami ve mescitte cumartesi ve pazar günü "açık kapı" etkinliği düzenlenme kararı alınmıştı.

"İslam’ın gerçek yüzünü göstermek" amacıyla düzenlenen bu etkinlik çerçevesinde, camileri ziyaret edenlere "kardeşlik çayı" ikram ediliyor.

Dün başlayan ve bugün de devam eden "açık kapı" etkinliğinde, ziyaretçilerin Kur'an-ı Kerim ve İslam'a ilişkin soruları cevaplandırılırken, isteyenler vakit namazlarına katılabiliyor. Fransa İslam Konseyi, etkinlikle 11 Ocak 2015'te Paris'te yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü'nde sağlanan ruhu yakalamanın hedeflendiğini bildirmişti.

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve 3 gün devam eden terör eylemlerinde 17 kişi hayatını kaybetmişti.

Fransa’da çoğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Avrupa’da en fazla Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında Fransa ilk sırada yer alıyor.