Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesi tarafından hazırlanan ve DAEŞ'le mücadelenin artırılması ve operasyonlara katılan ülkelerin koordineli hareket etmesini içeren karar tasarısının, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edilmesini memnunlukla karşıladı.

Elysee Sarayı'dan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Hollande'ın parlamentoda ilk gündeme getirdiği tasarının kabul edilmesi DAEŞ'in imha edilmesi konusunda ulusların seferber olmasına katkı sağlayacaktır" ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Hollande, terör örgütü DAEŞ ile yapılacak mücadele ve Suriye konusundaki gelişmeleri görüşmek üzere pazartesi günü Elysee Sarayı'nda İngiltere Başkanı David Cameron'u kabul edecek.

Hollande hafta içinde DAEŞ ile mücadele için Washintong'da ABD Başkanı Barack Obama ve ardından Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmiş, 351 kişi yaralanmıştı. Altı ayrı noktada eş zamanlı gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları DAEŞ terör örgütü üstlenmişti.

Çarşamba günü Paris'in kuzey banliyösü Saint-Denis'de güvenlik kuvvetlerinin düzenlediği operasyonda, saldırıların arkasındaki isim olduğu bildirilen Belçika vatandaşı Abdelhamid Abaaoud ve beraberindeki iki terörist ölmüştü.