Honduras'ta 12 saat içinde meydana gelen 2 ayrı silahlı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet yetkilileri, 7 kişinin başkent Tegucigalpa'da, 8 kişinin San Pedro Sula kentinde düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

Emniyet Müdürü LeonelSauceda, Tegucigalpa'da 7 kişinin evlerinden çıkarılarak öldürüldüğü yerde basına yaptığı açıklama sırasında gözyaşlarına hakim olamazken saldırının tarzının, haraç ve uyuşturucu bölgesi için mücadele eden çetelerin yöntemine benzediğine dikkat çekti.

Emniyet yetkilileri, ülkenin kuzeyindeki San Pedro Sula kentinin otobüs terminalinde bir araçtan inen, kurşun geçirmez yelek ve kar maskeli 6 kişinin 8 otobüs şoförünü öldürdüklerini bildirdi.

San Pedro Sula, dünyada cinayet oranının en yüksek olduğu şehirler arasında bulunuyor.

Ülke çapında faaliyet gösteren çetelerin, haraç vermeyen taksi ve otobüs şoförlerini öldürmesinin sıkça görüldüğü Honduras'ta, 2015'in ilk 3 ayında 34 toplu taşıma aracı sürücüsü öldürüldü. Honduras hükümeti, 2014'te bu sayısının 174'e ulaştığını açıklamıştı.

Ulusal Üniversite Şiddet Gözlemevi'nin verilerine göre 2011 yılında her 100 bin kişiden 91'inin cinayet sonucu öldüğü Honduras'ta 2015'te bu sayı 45'e düştü.