Hükümet karşıtı gösterilerin yaklaşık iki aydır devam ettiği Hong Kong'da protestocuların liderlerinden biri açlık grevine başladı.

18 yaşındaki Joshua Wong, hükümet binasına gösterilerin sembolü olan bayrağını asma girişiminin başarısız olmasının ardından, açlık grevine başladığını açıkladı. Wong, Hong Kong yönetiminin demokratik taleplerini kabul etmesi için iki arkadaşıyla birlikte grev başladıklarını kaydetti.

Bu arada çıkan çatışmalarda polis, göstericileri dağıtmak için biber ve gözyaşartıcı gaz ile tazyikli su kullandı.

Öte yandan gün içerisinde göstericilerin toplandığı merkezlerden Admiralty'de çevik kuvvet protestoculara, bölgede bir anayolu daha kapatmalarını engellemek için göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale etmiş, 40 kişi yaralanmış ve 40 kişi de gözaltına alınmıştı.

Hong Kong'da göstericiler geçen hafta da Mong Kok semtinde en büyük kamplarından birini kaybetmişti. Kamp, 28 Eylül'den bu yana süregelen gösterilerin merkezlerinden biriydi.

Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların geniş temsilli bir komite tarafından belirleneceğinin Çin yönetimi tarafından açıklamasının ardından Hong Konglu öğrenciler, Pekin yönetiminin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için gösteri yapmaya başlamıştı.

Hükümet Enformasyon Servisi'ne göre, iki aydır süren gösterilerde ve çıkan olaylarda 518 kişi yaralandı.