Yüzlerce gösterici, Admiralty ve Mong Kok'ta ısrarlı bekleyişlerini sürdürürken, bugün memurlar işbaşı yaptı ve okullar açıldı.

Hong Kong Özel Yöneticisi CY Leung dün Admiralty ve Mong Kok'ta bu sabaha kadar "düzenin yeniden sağlanması için gerekli tüm adımları atacağını" açıklamıştı.

South China Morning Post'un haberine göre, Öğrenciler Federasyonu lideri Alex Chow Yong-kang, yönetimle yapmaları planlan ancak şimdiye kadar hayata geçirilemeyen görüşmeler için, yöneticilerin gerçekten diyalog kurmak isteyip istemediklerini bekleyip göreceklerini söyledi.

Bugün önceki günlere göre daha az kalabalık olan gösteri alanlarında genelde sükunet hakim.

Hong Kong'da birinci haftasını dolduran gösterilerin ilk günlerinde polis, protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanmış, sonrasında yönetim yanlısı olduğu söylenen gruplar, göstericilere saldırmıştı.

Polis, saldırganların bu iş tutuldukları ve güvenlik güçlerinin, bu kişileri durdurmak için çok az şey yaptığı iddialarını yalanlamıştı.

Hong Kong'da göstericiler, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesini talep ediyor.

Çin, ağustos ayında, Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderini seçebileceğini ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı.