ABD'de Teksas eyaletinden Nebraska'ya kadar etkili olan hortumlar, Oklahoma'daki vahşi doğa parkında bulunan kaplanlar ve bir çok yaban hayvanın kaçması paniğe neden oldu.

Özellikle Oklahoma'nın başkenti Oklohama City'nin güneydoğusundaki hortumlar maddi hasara yol açarken, bir yandan da bölgedeki doğal yaşama zarar verdiği bildirildi.

Ardı arda devam eden hortumlar, Oklahoma'nın Tuttle şehrindeki "Kaplan Safari" adlı vahşi doğa parkında bulunan kaplanlar ile bir çok yaban hayvanın kaçmasına neden olurken, daha sonra kaçan hayvanların bulunduğu duyuruldu.

Hortum, egzotik yaban hayatına verdiği zararlar dışında, ağaçları yıkıp, arabaları devirirken, enerji hatlarında da kesintiye yol açtı. Resmi makamlardan yapılan açıklamada, sel baskını uyarısının yapılmasına neden hortumlar sonucunda 13 kişinin yaralandığı belirtildi.

Oklahoma City'deki Will Rogers World Havalimanı'nda bulunanlar, hortum geçinceye kadar 30 dakika boyunca yaya tüneline tahliye edildi.

Oklahoma City'nin kenar mahallesi Moore'da 2 yıl önce meydana gelen hortumda 24 kişi hayatını kaybetmiş 300'den fazla kişi de yaralanmıştı.