Yetkililer, dün liman kenti Visakhapatnam'da karayı vurmaya başlayan "Hudhud" kasırgası nedeniyle AndraPradeş eyaletinde beş, Orissa'da da üç kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kasırga nedeniyle AndraPradeş ve Orissa eyaletlerinde 450 bin kişi tahliye edilmişti.

Hindistan Meteoroloji Dairesi, kasırganın, gücünü kaybederek Çhattişgarh eyaletinin güneyine doğru hareket ettiğini, rüzgar hızının saatte 60 kilometreye inmesinin beklendiğini duyurdu.

Ülkenin kuzeyi ve kuzeydoğusundaki Batı Bengal, UttarPradeş, Bihar, Jharkhand ve Maharaştra eyaletinin batı kesimlerinin de gelecek 24 saatte yağış alacağı kaydedildi.

Hindistan Başbakanı NarendraModi, federal hükümetin, kasırgayla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini açıkladı. AndraPradeş eyaleti Başbakanı ChandrababuNaidu, Modi'den "Hudhud" kasırgasını "ulusal felaket" ilan etmesini, federal hükümetin de 327 milyon dolarlık geçici yardımı serbest bırakmasını talep etti.

Vizag olarak da bilinen Visakhaptanam kentinde, kasırganın yol açtığı yıkımın büyük olduğu, iletişim hatlarındaki kesintilerin ve şiddetli yağış beklentisinin, kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı belirtildi.