Yemen'de Husilerin bir ayı aşkın süredir Beyda ve Zemar illerindeki cezaevlerinde tuttuğu 276 kişiyi, ramazan ayı münasebetiyle serbest bıraktığı bildirildi.

Husilere ait El-Mesire televizyon kanalının haberinde, "Beyda'daki cezaevlerinde tutulan 'kandırılmış' 200 kişi ile çeşitli cephelerde Husilere karşı savaştıkları için Zemar'daki cezaevlerinde tutulan 76 kişinin serbest bırakıldığı" belirtildi.

Haberde ayrıca serbest bırakılmaların Husi lider Abdulmelik el-Husi'nin ramazan ayı münasebetiyle başlattığı "insani girişim" kapsamında gerçekleştiği, 60 günden bu yana Kuveyt'te devam eden müzakerelerle bir ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.

Öte yandan serbest bırakılan kişilerden bazılarının aileleri AA muhabirine yaptıkları açıklamada, yakınlarının herhangi bir çatışma içinde yer almadığını, günlük ücret karşılığı çalışan sıradan işçiler olduğunu söyledi. Kardeşinin herhangi bir suçlama yöneltilmeksizin 40 gün Beyda'daki cezaevinde tutulduğunu söyleyen bir kişi, Husilerin tutuklulara kötü muamelede bulunduğunu da öne sürdü.

Yemen'in Taiz kentinde dün Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı militanlar arasında esir takası gerçekleştirilmişti. Aşiretlerin ara buluculuğunda varılan anlaşma kapsamında Husiler ve Salih'e bağlı militanlardan 118'i HDG tarafından serbest bırakılırken, Husiler ise 76 HDG üyesini salıvermişti.