Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ve Salih yanlısı güçler, Taiz'de sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla saldırı düzenledi. Saldırıda 2 sivilin yaşamını yitirdiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda 7 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yer alan açıklamasında, Taiz'in Ed-Dahi ve Eş-Şagab bölgelerinde yaşanan çatışmalarda 5 Husi militanının öldürüldüğü, 11'inin yaralandığı belirtildi.

Çatışmalarda direniş güçlerinden ise 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında yaşanan çatışmalar sürüyor. Ülkenin yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz de şiddetli çatışmalara sahne olurken Husiler ve Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenliyor.

Diğer yandan Yemen'in Aden kentinde akşam 20.00 ile sabah 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Aden Valiliği Sözcüsü Nizar Enver, AA muhabirine yaptığı açıklamada Aden Emniyet Komitesi'nin düzenlediği toplantı sırasında bu akşam 20.00'den başlamak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine karar verildiğini belirtti.

Yasağın akşam 20.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında geçerli olacağını söyleyen Enver, ne zaman kaldırılacağına ise daha sonra karar verileceğini ifade etti.

Enver, tüm halka güvenlik için yasağa uyma çağrısında bulundu.

Aden Valisi Tuğgeneral İydrus ez-Zubeydi, daha önce yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin bugün valilik binasına saldıran silahlı bir gruba karşı koyduğunu, durumun kontrol altına alındığını belirtmişti.

Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında uzun süren çatışmalar sonucu temmuz ayında Husilerin elinden kurtarılan Aden'de sık sık.