Yemen'de Husiler'den, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde diyalog masasına oturmaya hazırız açıklaması geldi.

Husilere ait El-Mesira kanalında yer alan haberde, "BM'nin gözetiminde olmak üzere kalındığı yerden diyaloğu sürdürmeye hazırız. Haksız ambargonun derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. Yemenlilerin acılarını gidermek için atılacak herhangi olumlu bir adımı desteklemeye hazırız" ifadeleri kullanıldı.

Daha önce, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Husilerin kendi ateşkes çağrılarına olumlu cevap vermediğini ifade etmişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr de dün Yemen'de 12 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı.

Ülkedeki Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta ''Kararlılık Fırtınası'' adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun, 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık ''Umuda Dönüş'' operasyonunun başladığı bildirilmişti.