Ensarullah hareketine ait el-Mesire kanalının haberine göre, ülkenin güneyindeki Aden kentinin Kreter ve Hurmekser semtlerinde Cumhurbaşkanı Abdurrabu Masur yanlısı Halk Komiteleri ile çıkan şiddetli çatışmaların ardından Husiler, Meaşik bölgesindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçirdi.

Hadi yanlısı Halk Komiteleri kaynakları ise Meaşik bölgesinde çatışmaların halen devam ettiğini, Husi militanların, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçirdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Görgü tanıkları da Aden'in Kreter ve Hurmekser semtlerinde, Halk Komiteleri ile şiddetli çatışmalara giren Ensarullah hareketi militanlarının tankları kullandığını kaydetti.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin, Arap Birliği ve uluslararası topluma acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.