Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Suriye'de İdlib ve Halep'te, muhaliflerin kontrolündeki belde ve ilçelere fosfor ve misket bombasıyla yaptığı saldırıda 2 çocuğun öldüğü, birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait jetler Halep'in kuzeyindeki Kafr Hamra beldesi ile Hreyyatan ilçesinde yerleşim yerine fosfor bombasıyla, İdlib'in Maarret en-Numan ilçesine ise misket bombasıyla saldırdı.

Maarret en-Numan ilçesindeki saldırıda 2 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 6 kişinin de yaralandığını ifade eden kaynaklar, Kafr Hamra beldesi ile Hreyyatan ilçesine yönelik saldırıda ise çok sayıda kişinin yaralandığını vurguladı.

Kafr Hamra beldesinde saldırıdan sonra bazı araçlarda ve yerleşim yerinde yangın çıktığına değinen kaynaklar, sivil savunma ile itfaiye ekiplerinin yangınları söndürdüğünü vurguladı.

Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Esed rejimi ile Rus hava kuvvetlerinin bombardımanları kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Rus yapımı olan ama teknolojisi eski rejim uçakları, saldırıları yüksek irtifadan yapamıyor. Rejim uçakları, alçalarak hedefe doğru yaklaşıp sadece geniş alanları vuruyor.

Nokta atış yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla tutulduğu için tahribat geniş bir çevreye yayılıyor. Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor.

Rus uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yere ulaşmıyor. Rus saldırılarında ilk duyulan ses, bombaların infilak etmesi oluyor. Rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rus uçaklarının en az ikisi bir arada havalanıp saldırıyor.

Saldırılarda kullanılan mühimmat kalıntılarından eski nesil olanlar saldırıların rejime, yeniler ise Ruslara ait olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan muhalifler uçakları, üsler çevresinde ve ülkenin kilit noktalarında ekipmanlarla konuşlandırılmış gözetlemecilerden oluşan "rasat sistemi" ve "telsiz şifrelerini kırma ve dinleme" ile büyük ölçüde tespit edebiliyor.