Bangladeş'te tek bedende kafaları yapışık ikiz bebek doğdu. Sezaryenle dünyaya gelen bebeğin solunum güçlüğü yaşadığı tespit edildi. Dhaka'daki hastanede yoğun bakıma alınan bebeğin babası Mia Jamal, kızını gördüğünde dehşete kapıldığını söyledi.

Baba Jamal, "İkisi de tamamen gelişmiş iki kafası var. İki ağzıyla yiyip, iki burnuyla soluk alıyoruz. Yine de kızım ve annesi iyi olduğu için Allah'a şükrediyorum"

Yapılan testlerde bebeğin hayati organlarından birer set olduğu belirlendi. Hastane yetkilisi Abu Kawsar, "İki kafaya sahip olmasının dışında, yenidoğanın organları yerinde ve sağlıklı" dedi.

Bebeklerde, ikiz bebeklerin tek bedende gelişmesi anlamına gelen nadir bir durum olan 'dicephalic parapagus'un geliştiği tahmin ediliyor. Dicephalic parapagus, 50 bin ile 100 bin doğumda bir meydana gelen çok nadir bir durum.

Bebeğin iki kafalı oluşuyla ilgili haber 'Mucize bebek doğdu' şeklinde yayıldı.  Geçmişte bölgede fiziksel anomalilerle dünyaya gelen bebekler 'kutsal' olarak görülüyordu. Bebeğin yoksul bir çiftçi olan babasıysa bundan sonra karşısına çıkacak ekstra masraflarla nasıl başa çıkacağını düşünüyor.