Orta Amerika ülkelerinden Guatemala'da öfkeli kalabalık belediye başkanını linç etti. Evi basılan belediye başkanı darp edildikten sonra diri diri yakılarak katledildi.

Guatemala'nın Solola eyaletine bağlı Conception kasabası belediye başkanı Basilio Juracan evini basan öfkeli kalabalığın kurbanı oldu. 

Evi basıldıktan sonra sokak ortasında diri diri yakılarak öldürülen Belediye Başkanı Basilio Juracan'ın siyasi rakibi tarafından linç edildiği iddia edildi.

Yaklaşık bir ay önce rakibi Lorenzo Sequec'i sandıkta yenerek yeniden belediye başkanı seçilen Basilio Juacan iki kız çocuğunun ölümünden sorumlu tutuluyordu. 

Geçtiğimiz pazar günü Lorenzo Sequec, akrabalarının da içinde bulunduğu aracıyla seyir halindeyken saldırıya uğradı. Kimliği belirlenemeyen maskeli ve silahlı 10 kişi, Lorenzo Sequec'in aracına ateş açtı. Saldırıda Sequec'in ikisi de 17 yaşında olan kızı ve yeğeni hayatını kaybetti. 

Saldırıdan rakibini sorumlu tutan Lorenzo Sequec'e bağlı olduğu belirtilen öfkeli kalabalık, Belediye Başkanı Basilio Juracan'ın evini bastı.
Evi ateşe verilen Juracan sokak ortasında darp edildi. Öfkeli kalabalık daha sonra da Juracan'ı diri diri yaktı. Hızını alamayan öfkeli kalabalık 6 binayı ve araçları da ateşe verdi. 

Saldırı sonrası Conception kasabasına 50 kişilik takviye polis gücü gönderildi. Orta Amerika ülkelerinden olan Guatemala dünyada şiddetin en yaygın olduğu ülkelerden biri olarak biliniyor.