Dünya gündeminin merkezinde yaklaşık bir buçuk milyar insanın yaşadığı bölge var. Pakistan ve Hindistan arasındaki gerginlik, hava sahasını ihlal ve uçak düşürme haberleriyle büyüyor.

Yaklaşık 200 milyon kişinin yaşadığı Pakistan ve 1,3 milyar kişilik nüfusa sahip Hindistan arasındaki gerilim tırmandıkça tırmanıyor. Son gelişmeleri canlı blogla an be an aktarıyoruz:

09.31: Pakistan, Hindistan'la gerilimi tırmandırmak istemediğini ancak mecbur  kalması durumunda her şeye hazırlıklı olduğunu açıkladı.

Hindistan'da 14 Şubat'ta paramilis konvoyunu hedef alan bombalı saldırıda 44 askerin hayatını kaybetmesinin ardından, Yeni Delhi yönetimi saldırıyla ilgili Pakistan'ı suçlamış, saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetmişti.

Bu gerginlik dünya kamuoyunun gündeminden düşerken dün bu iki nükleer güç, yeniden manşetlere oturdu. Bu sefer de Hindistan, Keşmir kontrol hattının Pakistan tarafındaki Ceyş-i  Muhammed örgütüne ait kampa hava saldırısı düzenlediğini, ve çok sayıda "terörist"in öldürüldüğünü bildirdi.