Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, tarihi ABD ziyareti kapsamında ilk kez geldiği Beyaz Saray'da iklim değişikliğine değindiği konuşmasında, bu sorunun gelecek nesillere bırakılmaması gerektiğini savundu.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Küba ziyaretinin ardından geldiği ABD'de ABD Başkanı Barack Obama ve eşi tarafından karşılanmıştı. Beyaz Saray'da Başkan Obama ile görüşen Papa Francis, görüşmeden önce bir konuşma gerçekleştirdi. Obama, Papa Francis'i iklim değişikliği ile mücadele konusundaki çabalarından dolayı da överek, "Tanrı'nın muhteşem hediyesi olan gezegenimizi korumak için kutsal bir zorunluluğumuz olduğunu bize hatırlattın. İkili değişikliği ve gelecek nesiller için değerli dünyamızı korumak adına bir araya gelerek en korunmasız topluluklara sahip çıkma çağrınızı destekliyoruz" dedi.

Para Francis ise, "Tarihin en kritik anları" olduğunu bildirerek iklim değişikliği konusunda daha fazla çalışmalarda bulunulmasını kaydetti. Geniş bir kalabalığa konuşan Papa, sorunun gelecek nesillere bırakılmamasını gerektiğini savundu.