Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Senegal'in başkenti Dakar'a geldi.

Lagarde, 3 günlük çalışma ziyareti kapsamında Senegal'in uyguladığı ekonomik programlar hakkında yetkililerden bilgi alacak ve Maliye, Finans ve Planlama Bakanı Amadou Ba ile Bütçeden Sorumlu Bakan Birima Mangara ile bir araya gelecek.

İlk görüşmesini Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile yapan Lagarde, "Bütün başarı faktörleri Senegal'in yanında, inanıyorum ki Senegal başarılı olacak" dedi.

Senegal'in IMF'nin 50 yıllık ortağı olduğunu ve ekonomik plan çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini belirten Lagarde ayrıca, Senegal'in büyümesi ve genç Senegalliler'in taleplerinin karşılanması için iddialı ve gerekli reformların hayata geçirilmesinin önemine işaret etti.

IMF Başkanı Lagarde, Batı Afrika'yı etkisi altına alan Ebola virüsüyle mücadele kapsamında bölge ülkelerine yaklaşık 160 milyon dolar yardım yapılacağını da duyurdu.

Lagarde, Gine, Liberya ve Sierra Leone'yi kapsayan yardımın yakında gerçekleşeceğini, yardım haricinde bu üç ülkenin borçlarının azaltılması için de çeşitli programlar uygulanacağını sözlerine ekledi.