Suudi Arabistan ile Türkiye'nin Suriye'ye asker gönderme ihtimali hâlâ tartışılırken, Batı basınında sert Erdoğan yazıları yayımlanmaya devam ediyor.

İngiltere'den yayın yapan Independent gazetesi, Robert Ellisimzasıyla "Türkiye'nin Suriye sınırındaki savaş tehdidi barış ihtimalini hiç olmadığı kadar uzaklaştırıyor" başlıklı bir yazı yayımladı.

Dünkü patlamadan hemen önce yayımlanan yazıda, Türkiye'nin sınır için yaptığı operasyon çağrılarının görünüşte IŞİD'e karşı olduğu, ama esasta Kürtlerin özerk bölge oluşturmasına karşı olduğu vurgulandı.

Suriye'ye müdahale seçeneğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "elmadaki son ısırığı" olduğunu belirten yazar, Türkiye'nin Esad'ı devirme stratejisinin Rus müdahalesi ile birlikte bozulduğuna dikkat çekti.

ULUSLARARASI HUKUKA UYGUNLUK

Yazıda Erdoğan'ın orduya operasyon için hazırlık emri verdiği, ancak ordunun bir kara harekâtının uluslararası hukuka uygunluğunda ısrar ettiği ileri sürüldü.

Independent'taki yazı, "Eğer Erdoğan bunu [Suriye'ye müdahaleyi] yaparsa, Türkiye'yi de kendisiyle birlikte batıracak" ifadesiyle son buldu.

Kaynak: haber.sol.org