İngiliz gazetesi The Sun'ın, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir otelin havuzunda gerçekleştirilen animasyon şovunu "Otel personelinden İngilizlere iğrenç IŞİD saldırısı" şeklinde manşet yapması otel yetkilileri ve oteldeki İngiliz turistler tarafından yalanlandı.

İngiliz gazetesi The Sun, Marmaris'teki beş yıldızlı bir otelde gerçekleştirilen animasyon gösterisinde animatörlerin giydiği Arap şeyhi kıyafetlerini IŞİD militanları gibi göstermesi, otel yöneticilerinin yanı sıra tatillerini otelde geçiren İngiliz turistlerin de tepkisini çekti. Animasyon gösterisinde bir İngiliz turistin çektiği fotoğrafları kullanan The Sun gazetesi, "Otel personelinden İngilizlere iğrenç IŞİD saldırısı" başlığıyla haberi manşetten yayınladı. Haberin gerçeği yansıtmadığını dile getiren otelin eğlence müdürü Osman Gökmen, turistleri eğlendirmek için animasyon ekibindeki görevlilerin temalı etkinliklerde çizgi film ve masal kahramanları gibi çeşitli kostümler giydiklerini kaydetti. Bu sayede bir hikaye oluşturarak etkinlikleri daha renkli hale getirdiklerini belirten Gökmen, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız bu etkinliklerde değişik kostümler giyiyorlar. Kimisi Arap şeyhi, kimisi Meksikalı, kimisi ise Japon kıyafetleri giyiyorlar. O gün İngiliz misafirimiz almak istediği kareyi fotoğraflamış. Bunda bir art niyet var. Fotoğraf geniş çekilmiş olsaydı insanlar o sırada başka kostümler giymiş animatörleri ve eğlenen turistleri de göreceklerdi. Ekibimiz 11 kişi ve her biri farklı bir kostüm giymişlerdi."

Haberi gören misafirlerinin de kendileri gibi şoka uğradığına işaret eden Gökmen, İngiliz konuklarının kendilerine ve haberi yayınlayan gazeteye sürekli mesajlar atarak tepkilerini gösterdiklerini kaydetti.

İNGİLİZ TURİSTLER DE TEPKİLİ

Otelde tatil yapan İngiliz turistlerden Steve Fulthorpe ise yaklaşık 2 haftadır devam eden tatilleri süresince animasyon ekibinin kendilerini çok iyi eğlendirdiğini söyledi. Kostümlü etkinliklerde herhangi bir korku veya panik yaşayabilecekleri bir durumun olmadığını kaydeden Fulthorpe, "O misafir görmek istediği kareyi çekmiş. Bizimle tatil yapan kızım geçen hafta İngiltere'ye geri döndü. Haber çıkınca kızımla konuştuk. O da şok olduğunu ve çok şaşırdığını söyledi. O haberi yaptıranların amacının verdikleri parayı geri almak ve tatili bedavaya getirmek olduğuna inanıyorum" dedi.

Bir diğer İngiliz turist Peter Doyle de haberin gerçekle ilgisi bulunmadığına dikkat çekti. Doyle, "Kimse şikayetçi olmadı. Kimsenin kaçıştığını veya korktuğunu görmedik. Buradaki tatilimiz umduğumuzdan daha iyi geçiyor, her şey çok güzel" diye konuştu.

Otel yetkilileri haberle ilgili gazete ve o fotoğrafları gönderen turist hakkında yasal yollara başvuracaklarını ve İngiltere'de dava açılacağını bildirdi.